Fiken- og bringebærsalat

Fiken- og bringebærsalat
Litt sunnere

Ingredienser

6 stk ferske fiken
2 stk hjertesalat
150 g bringebær
80 g valnøtter
friske urter som kjørvel, bladpersille, basilikum og mynte
olivenolje
tykk og søt balsamico eddik eller balsamicosirup/glaze
salt
pepper

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Grønt, sunt og fargerikt. En fiken- og bringebærsalat er spennende tilbehør til julematen.

  1. Skyll fikenene og skjær dem i båter. Skjær av rotenden på salaten og del bladene fra hverandre. Bland sammen fiken, salatblader, bringebær og godt med friske urter på et passende fat.
    Skyll fikenene og skjær dem i båter. Skjær av rotenden på salaten og del bladene fra hverandre. Bland sammen fiken, salatblader, bringebær og godt med friske urter på et passende fat.
  2. Drypp over en god klunk olivenolje og balsamicoeddik. Krydre med salt og kvernet pepper og dryss til slutt over grovhakkede nøtter.
    Drypp over en god klunk olivenolje og balsamicoeddik. Krydre med salt og kvernet pepper og dryss til slutt over grovhakkede nøtter.