Appelsin Frukt

Appelsin

Appelsiner kan spises som de er eller presses til juice. Appelsiner er også svært godt egnet til matlaging. Navnet appelsin er lånt fra tyskernes Apfelsine som betyr kinesisk eple. Fra 1500-tallet er planten kjent i Europa som prydbusk, mens fruktproduksjon startet i Europa på begynnelsen av 1800-tallet.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Tips

Del appelsiner i to, dryss på litt sukker og kanel og pakk inn i folie. Grill i 12 minutter.

Litt om Appelsin

Anvendelse/bruksområde

Appelsin smaker herlig naturell og er velegnet til juice. Men appelsinen kan også bidra til å skape herligheter på kjøkkenet. Med sin syre og sødme, er nemlig den en fantastisk smaksetter. Prøv deg frem. Bruk appelsin i dressinger, til fjærkre og ikke minst i salater. Eller hva med å lage din egen appelsinmarmelade?

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.