Dessertpizza med fiken og blåmuggost

Dessertpizza med fiken og blåmuggost

Ingredienser

Pizzabunn

15 g fersk gjær
1,5 dl vann
1 ts honning
250 g hvetemel
2 ss olje

100 g kremost naturell
2 stk frisk fiken , delt i fire
2 stk nektarin , i skiver
50 g blåmuggost
1 ss honning
2 stilker bladpersille , grovhakket

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Pizza på grillen gir en annen sjarm og smak enn ovnspizza. Lag en dessertpizza med friske sommerfrukter og deilig ost, du er garantert en fantastisk smaksopplevelse og imponerte gjester.

  1. Bland ut gjær i lunkent vann. Rør inn honning. Ha i hvetemel og elt deigen sammen. Deigen skal være litt løs. Ha over olje og la deigen heve til dobbel størrelse, 30-45 min.
  2. Klapp pizzadeig til ønsket størrelse. Legg deigen på grillristen og la den grille i 3-4 minutter på hver side, til den er nesten gjennomstekt.
  3. Smør kremost på grillet pizzabunn. Legg på fiken og nektarin, smuldre blåmuggost over. La dessertpizzaen grille på indirekte varme til blåmuggosten har smeltet, ca. 5 minutter.
  4. Dryss honning og grovhakket bladpersille over rett før servering.