Granateplesirup

Granateplesirup

Ingredienser

2 stk granateple
250 g sukker
2 dl vann
1 ss sitronsaft

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Granateplesirup kan brukes på mange måter. Denne oppskriften passer utmerket som en granateple dessert, for eksempel som saus på en god vaniljeis eller som topping på en Panna cotta.

  1. Hvordan åpne granateplet: Skyll frukten og skjær av en liten skalk i enden der rosetten sitter. Riss gjennom skallet med en skarp kniv rett ut for skilleveggene. Grip rundt eplet med tomler og pekefingre, bryt det forsiktig fra hverandre og ta bort midtstilken.
  2. Frøene fra granateple has i en kjele sammen med sukker og vann. Kok til sukkeret løses opp og det tykner.
  3. Dette skal nå avkjøles. Sil hvis du vil ha en sirup uten stener, eller behold stenene. Vend inn sitronsaften i den kalde sirupen.
  4. Granateplesirupen kan brukes på salater, som saus til en viltpatè, på en god vaniljeis eller som topping på en Panna cotta.