Grillede nektariner med sukkererter og sesam

Grillede nektariner med sukkererter og sesam

Ingredienser

2 stk nektariner , eller fersken
150 g sukkererter
4 stk redikker
1 ss sesamfrø
friske urter små som koriander, kjørvel, basilikum og/eller spirer

Ingefær- og sesamdressing

1 stk hvitløksfedd , finhakket
1 ss frisk ingefær , revet
1 ss brunt sukker eller flytende honning
1 ss soyasaus
0,5 stk lime
1 ts sesamolje
3 ss mild olivenolje , ca

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Smaken av lune nektariner blir hevet av en frisk ingefær- og sesamdressing.

  1. Visp sammen alle ingrediensene til dressingen, eller rist alt godt sammen på et lite glass med tett lokk.
  2. Del nektarinene i to og fjern steinen. Pensle litt olje på snittflaten og grill nektarinene (med snittflaten ned) på varm grill til de får fint mønster. (Hvis nektarinene er litt umodne bør de grilles møre.)
  3. Finsnitt sukkerertene og skjær reddikene i tynne skiver. Skjær de grillede nektarinene i mindre biter hvis ønskelig og legg alt pent på passende fat. Dryss over litt sesamfrø, drypp over dressing og pynt med urter eller spirer.