Hjemmelaget waldorfsalat

Hjemmelaget waldorfsalat

Ingredienser

4 stk røde epler
3 stilker stangselleri
0,5 stk ananas
100 gr stenfrie druer, gjerne røde og grønne
2 dl valnøttkjerner, grovhakkede
2 dl majones
2 dl fløte
sitronsaft
sukker
frisk persille, grovhakket, til pynt

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Hjemmelaget waldorfsalat hører med til julens koldtbord, sammen med juleskinken, kalkunen og ribba. Denne oppskriften på waldorfsalat er enkel og veldig god.

  1. Skjær epler og ananas i jevne terninger og del druene i to. Fjern de groveste trevlene på stangsellerien og skjær i tynne skiver.
    Skjær epler og ananas i jevne terninger og del druene i to. Fjern de groveste trevlene på stangsellerien og skjær i tynne skiver.
  2. Pisk fløten til myk krem og vend kremen sammen med majonesen. Smak til med noen dråper sitronsaft og en god klype sukker. Bland alt lett sammen.
    Pisk fløten til myk krem og vend kremen sammen med majonesen. Smak til med noen dråper sitronsaft
og en god klype sukker. Bland alt lett sammen.
  3. Pynt gjerne waldorfsalaten med valnøtter, druer og gjerne litt av det grønne fra stangsellerien.