Julens klementinmarmelade

Julens klementinmarmelade

Ingredienser

500 gr klementiner , med tynt skall
3 dl vann
0,5 stk sitron , saften av
750 gr sukker
1 stk vaniljestang , splittet på langs

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Nydelig tilbehør til smaksrike oster. Hvorfor ikke gi bort et glass som julegave?

  1. Vask og skrubb klementinene godt under varmt vann. Skjær klementinene først i to og så i tynne skiver. Ta vare på eventuelle steiner og pakk dem inn i et stykke gasbind (de fungerer som fortykningsmiddel).
  2. Ha fruktmassen, vann og sitronsaft i en tykkbunnet kjele og tilsett eventuelle steiner. Kok opp, rør rundt og legg på lokk. La frukten småkoke under lokk i ca. én time.. Rør inn sukker og vanilje. Småkok videre uten lokk i ca. 45 min til én time eller til marmeladen har fått ønsket smak og konsistens. Rør ofte og skum av underveis om nødvendig.
  3. Fyll den varme marmeladen over på et rent syltetøyglass og sett på tett lokk.