Klassisk eplestrudel

Klassisk eplestrudel

Ingredienser

Deig

300 g mel
3 ss matolje
0,5 ts salt
3 ss vann

Fyll

1 kg epler
50 g pinjekjerner
50 g hasselnøtter revne, ev hakket eller knust
100 g brødsmuler
100 ml fløte
5 ss sukker
2 ss rom
30 g rosiner
saft av sitron
100 g smeltet smør til pensling

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Eplestrudel er oversatt fra apfel strudel, som betyr eple virvel på tysk. Dette er en klassisk dessert som har lange tradisjoner i Tyskland og Østerrike, men som du også finner i Italia. Synes du det er vanskelig få deigen tynn nok, kan du også bruke ferdig filodeig.

  1. Kna mel, olje, vann og salt til en deig, pensle deigen med olje, dekk til og la den hvile i minst to timer.
  2. Vask og skrell eplene, og kutt dem i enten skiver eller terninger. Bland eplene med pinjekjerner, fløte, rosiner, rom og sitronsaft.
  3. Dryss mel over et kjøkkenhåndkle og rull eller strekk deigen tynt over. (Deigen er tynn nok hvis du kan se mønsteret på håndkleet gjennom den.) Pensle deigen med smeltet smør og dryss først brødsmuler og hasselnøtter over før du legger på eplefyllet. La det være igjen en 5 centimeter kant rundt.
  4. Fjern endene og form strudelen til en rull ved hjelp av håndkleet. Plasser strudelen på en smurt bakebrett. Pensle strudeen med smeltet smør og stek den ovnen på 200 grader i ca 35 minutter. Vel bekomme!