Krydderkokte gråpærer

Krydderkokte gråpærer

Ingredienser

150 gr sukker til karamell
3 l vann
1,5 kg sukker
4 stk vaniljestang
3 stk stjerneanis
4 stk hel kanel
60 stk gråpære

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Krydderlake av vaniljestang, stjerneanis og kanelstang smaker kjempegodt sammen med pærer. Men denne krydderlaken kan også brukes til andre typer frukt.

  1. Smelt 150 gr sukker til karamell. Når karamellen er gyllen ha i vann, sukker, vaniljestang, stjerneanis og kanelstang, og varm opp.
  2. Skrell pærer, og legg dem i sukkerlaken. Kok opp, og la det hele stå i kjelen og småkoke/trekke i ca. 15 minutter, til pærene er glassaktige og gjennomkokte.
  3. Legg pærene i rene, varme, tørre glass. Fyll på med lake til glasset er helt fullt. Skru på lokket. Avkjøl, og oppbevar glassene mørkt og kaldt.
  4. Server gjerne pærene med is og friske bær, eller bruk dem i en god kake.

Oppskrift fra