Melon- og bringebærsalat

Melon- og bringebærsalat

Ingredienser

1 kurv bringebær
100 g ruccolasalat
0,5 stk vannmelon
0,5 stk cantalopemelon , eller galiamelon
0,5 stk honningmelon
friske urter og/eller spirer, til pynt

Bringebærdressing

100 g bringebær
0,5 stk lime
0,5 stk chili , renset for frø og finhakket
1 ss flytende honning
3 ss mild olivenolje
vann

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Frisk salat med søte bringebær og melon, toppet med en rosa bringebærdressing med smak av både lime, chili og honning. Salaten egner seg like godt som en del av en sommerbuffet som den gjør som tilbehør til grillet svinekjøtt eller godt krydret kjøtt.

  1. Dressing: mos bærene med en stavmikser. Tilsett revet skall og saften av lime, finhakket chili, honning og olje. Kjør alt godt sammen med stavmikseren. Tilsett eventuelt en skvett vann hvis dressingen virker veldig tykk.
  2. Rens melonene for kjerner og skjær av skallet. Del melonkjøttet i jevne biter og bland melonbitene sammen med ruccula og bringebær. Drypp over 1/3 av dressingen og server resten ved siden av.
    Rens melonene for kjerner og skjær av skallet. Del melonkjøttet i jevne biter og bland melonbitene sammen med ruccula og bringebær. Drypp over 1/3 av dressingen og server resten ved siden av.