Smuldrepai med bær og pistasj på grill

Smuldrepai med bær og pistasj på grill

Ingredienser

400 g bær , gjerne blåbær og bringebær
3 ss sukker , ca
1 ts ekte vaniljesukker
vaniljesaus eller vaniljeis til servering

Smuldredeig

80 g smør
80 g sukker eller perlesukker
80 g mel
40 g havregryn
40 g pistasjnøtter eller andre nøtter
0,5 ts kanel

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Alt kan grilles, kaker også. Denne oppskriften på smuldrepai med bær og nøtter er søt, god og enkel!

  1. Kle en passende form (som tåler en runde på grillen) med bakepapir og tilsett bærene blandet med sukker og vaniljesukker.
    Kle en passende form (som tåler en runde på grillen) med bakepapir og tilsett bærene blandet med sukker
og vaniljesukker.
  2. Bruk hendene og smuldre sammen alle ingrediensene til smuldredeigen. Dryss smuldredeigen jevnt over bærfyllet.
    Bruk hendene og smuldre sammen alle ingrediensene til smuldredeigen. Dryss smuldredeigen jevnt over bærfyllet.
  3. Stek paien på middels varm grill, ca. 180 grader under lokk. Pass på at paien ikke får for sterk undervarme og følg med på den underveis. Når bærene koker og smuldredeigen er gyllen og sprø, ja da er paien ferdig. Det tar ca. 30 minutter.