Søte plommer i krydderlake

Søte plommer i krydderlake

Ingredienser

2 kg plommer
1 l vann
500 g sukker
2 stk vaniljestang
2 stk kanelstang
6 stk nellikspiker
8 stk kardemommekapsler

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Ingenting smaker så godt som norske epler og plommer. Søte, saftige og syltede plommer i krydderlake er enkelt og godt.

  1. Kok opp vann, sukker, splittet vanilje og krydder. La krydderlaken småkoke i 10 minutter. Legg i plommene og la dem trekke i ca. 10 minutter. Plommene skal bli gjennomvarme, men skal helst ikke bli for bløte.
  2. Løft plommene opp av laken og over på rene, varme glass. Gi laken et nytt oppkok og slå laken over plommene. Det er viktig at glasset blir helt fullt. Sett på lokk og oppbevar plommene kjølig.