Tilslørte bondepiker og eplemos

Tilslørte bondepiker og eplemos

Ingredienser

Eplemos

10 stk epler
1 dl sukker
1 dl vann
1 stk vaniljestang
3 dl fløte
3 dl loffsmuler, ev. annet type brød, knust kavring, havregryn eller müsli
3 ss smør
3 ss sukker
kanel

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Tilslørte bondepiker er en god klassiker, og som smaker enda bedre med eplemos av norske epler.

  1. Rens og skjær eplene i grove biter. (Epler med tykt skall bør skrelles, men er epleskallet veldig rødt kan du likevel la litt av skallet være igjen slik at eplemosen får en delikat rosafarge.) Skrap ut frøene fra vaniljestangen. Ha eplebitene, sukker, vann, vaniljestang og frø over i en kasserolle. Kok opp og la det småkoke til eplebitene er helt møre.
    Rens og skjær eplene i grove biter. (Epler med tykt skall bør skrelles, men er epleskallet veldig rødt kan du
likevel la litt av skallet være igjen slik at eplemosen får en delikat rosafarge.) Skrap ut frøene fra vaniljestangen. Ha eplebitene, sukker, vann, vaniljestang og frø over i en kasserolle. Kok opp og la det småkoke til eplebitene er helt møre.
  2. Avkjøl eplemosen. Smelt smør og sukker sammen i en stekepanne, tilsett loffsmulene og stek til det blir gyllent og sprøtt. Hell de sprø smulene over på en tallerken til avkjøling.
    Avkjøl eplemosen. Smelt smør og sukker sammen i en stekepanne, tilsett loffsmulene og stek til det blir
gyllent og sprøtt. Hell de sprø smulene over på en tallerken til avkjøling.
  3. Visp fløten til myk krem. Anrett eplemos, sprø smuler og krem lagvis i en pen bolle eller porsjonsskåler/glass. Pynt med noen tynne epleskiver og dryss over en god klype kanel.