Tolags eplekake

Tolags eplekake

Ingredienser

300 g hvetemel
100 g melis
200 g usaltet smør
1 stk egg

Lag 1

5 stk røde epler
2 ss sukker
1 ss malt kanel
2 ss smør

Lag 2

2 stk egg
2 dl crème fraîche original
0,5 dl sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts sitronskall
2 ss sitronsaft

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Imponer gjestene med en tolags eplekake med deilige epler og masse smak. Til 8 personer trenger du en springform på 24 cm i diameter.

  1. Ha mel, melis, smør og egg i en foodprosessor. Kjør til deigen «samler» seg. Pakk den i plast og sett kaldt i 15 minutter.
  2. Sett ovnen på 200 grader. Kjevle ut deigen til ca. 1 cm tykkelse, og kle en springform, 24 cm i diameter. (Deigen kan godt gå litt over kanten, da den trekker seg ned under steking). Prikk bunnen med en gaffel og sett formen kjølig i 15 minutter. Forstek bunnen i 10-15 minutter.
  3. Del eple i to, ta ut kjernen og skjær dem i 0.5 cm tykke båter. Strø sukker og kanel over og bland godt sammen. Stek eplebåtene i en panne med smør til de er myke, ca. 5 minutter. Avkjøl.
  4. Legg eplebåtene i paibunnnen. Visp sammen egg, crème fraîche, sukker, vaniljesukker, sitronskall og sitronsaft, og hell over eplene.
  5. Stek kaken midt i ovnen til den har fått farge og fyllet har stivnet, 25-30 minutter.
  6. Server kaken med en god vaniljesaus.

Oppskrift fra