Agurk Grønnsaker

Agurk

Agurken er en av de grønnsakene vi spiser mest av i Norge. Den finnes i flere varianter: slangeagurk, sylteagurk og snackagurk. Slangeagurken spises som oftest rå, som snacks eller i salater.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Tips

Kutt opp agurk og gulrøtter i staver og sett i en kopp med litt vann i kjøleskapet – sunn snacks til mellommåltid, f.eks. når barna kommer hjem fra skolen.

Litt om Agurk

Beskrivelse

Slangeagurk (Cumis sativus) er egentlig en frukt, og botanisk sett et bær. Vi anser likevel agurken som en grønnsak. Agurken er normalt grønn utenpå og har hvitt fruktkjøtt. Den er omtrent 30cm lang og 4 cm i diameter. Smaken er mild.

Bakgrunn

Agurken kommer opprinnelig fra India, og har vært i bruk i Norge siden 1600-tallet. Den dyrkes i Norge hele året. 

Næringsinnhold

Agurken består av 96% vann, og den har derfor lav næringsverdi. Mesteparten av agurkens næringsinnhold er i skallet. Den inneholder kun 10 kcal per 100g.

Anvendelse/bruksområde

Slangeagurken kan brukes som snacks, til salat eller i smørbrød. Den er en viktig ingrediens i Tzatziki, og agurksalat med eddik er vanlig tilbehør til fisk. 

Oppbevaring

Agurk bør helst oppbevares ved 12 grader. Den kan få kjøleskader hvis den oppbevares for kaldt. Behold plasten på. Når agurken er skåret i, oppbevares den i kjøleskapet.

Mer informasjon

Les mer om agurk her:

www.frukt.no

www.bama.no

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.