Alfalfaspirer Grønnsaker

Alfalfaspirer

Alfalfaspirer er små nyskudd fra alfalfabønnen - en svært næringsrik plante. I motsetning til de fleste andre grønnsaker inneholder bønner en del protein, så om du er vegan (vegetarianer som ikke bruker egg eller melk), bør du spise mye bønner. Alfalfaspiren har en mild og nøtteaktig smak som gjør at den passer til mange retter.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Litt om Alfalfaspirer

Beskrivelse

Alfalfa kan minne om den mer kjente karsen i utseende, men uten den litt stramme lukten som særpreger karsen. Smaken er mild og nøttepreget, noe som gjør det enkelt å tilsette alfalfa til de fleste retter. Smaksmessig er kanskje alfalfa den aller beste spiren og noe du burde prøve deg på. Alfalfa skal ha hvite, små stengler med friske, grønne tupper

Næringsinnhold

Alfalfaspirene er svært kalorifattige, men like fullt svært rike på kostfiber. På grunn av frøene de spirer fra, finner vi også små mengder av de essensielle fettsyrene omega-3 og omega-6 i spirene.

Anvendelse/bruksområde

Bruksområdene til alfalfa er først og fremst fersk i salater, men du kan med hell tilsette den i wok, gryter og lapskauser. Det kreves lite eller ingen tilberedning og du har dermed god næring lett tilgjengelig i alfalfaen.

Oppbevaring

Oppbevares så nær 0 ºC som mulig. Spirer må oppbevares i boksen den selges i, ellers mister de raskt sprøheten og tørker inn.

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.