Aromasopp Grønnsaker

Aromasopp

Aromasopp er en sjampinjongvariant som også kalles for brun sjampinjong. Den har mer smak enn hvit sjampinjong, men brukes på samme måte.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Tips

Soppen skal børstes ren, ikke skylles, før bruk.

Litt om Aromasopp

Beskrivelse

Aromasopp er en variant av sjampinjong (agaricus bisporus). Den er brun med lukket hatt. 

Bakgrunn

Aromasopp er en type sjampinjong, som opprinnelig ble dyrket av franskmennene.

Næringsinnhold

Aromasopp inneholder B-vitaminer og en del mineraler og sporstoffer.

Anvendelse/bruksområde

All sopp må varmebehandles før den spises. Aromasopp brukes som sjampinjong, og kan stekes, kokes eller bakes, og er godt i supper, sauser, gryteretter, omeletter og stuinger. 

Fangst

Soppene skal være hele og saftige, og ikke ha mørke flekker eller trykkskader. 

Oppbevaring

Aromasopp må lagres mørkt og kjølig. Den har kort holdbarhet. 

Tilberedning

Stek sopp i en varm stekepanne med litt olje. La soppen ligge urørt i pannen et par minutter, og tilsett smør. Vend soppen i smøret til den er gyllen, og krydre med salt og pepper. Tilsett evt litt fløte eller rømme rett før servering

Mer informasjon

Les mer om aromasopp her:

www.frukt.no

http://www.frukt.no/leksikon/gronnsaker/faktaark1/aromasopp/

www.bama.no

http://www.bama.no/eway/no/gronnsaker/sopp/aromasopp/index.aspx

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.