Det er typisk norsk å være god

Det er typisk norsk å være god
Hvorfor er de norske grønnsakene spesielt gode?

Grunnene er mange – og her får du noen av dem.

Klimaet vårt her til lands er kanskje den viktigste suksessfaktoren. Det er lyst nesten døgnet rundt på våren og sommeren. Dette blandet med kjølige netter gir en unik kombinasjon. Modningen skjer langsomt og fyller vekstene med smak.

Lokalproduksjon er også en sentral faktor. Det tar gjerne bare et par dager fra høsting til produktene kan nytes ved spisebordet, noe som merkes på smaken.Og så er de norske produsentene utrolig dyktige. De har ekstremt høye krav til smak og kvalitet og en yrkesstolthet som savner sidestykke.  

Til sammen gir dette grobunn for å hevde at Gro Harlem Brundtland hadde rett den gangen hun sa «Det er typisk norsk å være god».

Visste du at forbruket av grønnsaker i Norge på engrosnivå er 80 kiloper person per år? Og at forbruket er stadig økende?  

Anbefalt mengde grønnsaker daglig er minst 250 gram per person.