Godt tilbehør til asparges

Godt tilbehør til asparges
Asparges er en suveren rett i seg selv og det perfekte tilbehøret til alt som er godt.

Prøv asparges i kombinasjon med god spekeskinke, sprøstekt chorizo, urtedressing, røkelaks eller grillet laks med ørretrogn og en fyldig Hollandaise.

Vend nykokte asparges med sennepsdressing eller server dem med brunet smør, eggehakk og kapers.

Toppgrillede asparges med frukt i olivenolje, noen dråper sitron, et lett dryss av flaksalt og revet parmesan.

Eller hva med et stykke moden brie? Kanskje lunchevre og hakkede nøtter? Vel bekomme!

TIPS:Grønn og hvit asparges kan nytes hver for seg eller sammen. Bare husk at den hvite har behov for noe mer skrelling i tillegg til litt lenger koketid.

Smørdampet og glasert hvit asparges

Til en bunt hvit asparges trenger du 3 dl vann, 50 g meierismør, 2 ts sukker, 1 ts salt og 1 ss sitronsaft.

Bruk en romslig kasserolle eller panne og kok opp vann, smør, sukker, salt og sitronsaft. Legg i aspargesen. La det koke uten lokk til det meste av væsken har fordampet og aspargesen er ferdigkokt. Rist litt på kasserollen underveis slik at aspargesen ikke fester seg i bunnen.

Spesielt mot slutten er det viktig å være litt påpasselig slik at aspargesen blir jevnt kokt og nærmest glasert i det innkokte smørvannet. La gjerne det som er igjen av kokekraften få være med ved servering. Krydre lett med litt kvernet pepper og tilsett litt hakkede urter.