Aspargesbønner Grønnsaker

Aspargesbønner

Det franske kjøkkenet er rett og slett utenkelig uten grønne bønner - haricots verts. Aspargesbønner i lune salater i kombinasjon med sjalottløk, olivenolje og persille er ofte på menyen - og for ikke å glemme i klassikeren, Salade Niçoise

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Litt om Aspargesbønner

Beskrivelse

Aspargesbønnene er lange med små, runde erter. De er som alle andre ferske bønner fantastisk gode og raske å tilberede; i wok, i salater eller ganske enkelt ristet noen minutter i pannen med olivenolje og litt finhakket hvitløk. Aspargesbønner skal være sprø og knekke lett når du bøyer dem.

Næringsinnhold

Aspargesbønner er kalorifattige men svært fiberrike. I tillegg er de svært rike på B-vitaminet folat.

Anvendelse/bruksområde

Pass tiden så ferske bønner ikke koker for lenge, da forsvinner både den gode smaken og ikke minst konsistensen. Og husk, når du wokker legger du i bønnene helt til slutt- varmen fra de andre grønnsakene er nok- knakende godt! 

Oppbevaring

Aspargesbønner oppbevares i kjøleskap ved 2-4 ºC i plastpose eller tett plastboks. Holdbarheten er kort.

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.