Avokado Grønnsaker

Avokado

Avokadoen inneholder mye sunt, enumettet fett. Den kan spises med skje rett fra skallet, og er god i salater, smørbrød og til taco.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Tips

Sjekk om avokadoen er moden ved å legge den i hånden og klemme forsiktig på den. Er den moden, gir den etter for trykk, mens overmoden avokado føles bløt.

Litt om Avokado

Beskrivelse

Avokado (Persea americana) er botanisk sett en frukt. Den er pæreformet med grønt eller sort skall, og finnes i flere varianter. Avokado spises normalt rå, men kan eventuelt stekes i noen sekunder.

Bakgrunn

Avokado kommer opprinnelig fra Mellom-Amerika, og den dyrkes nå i de fleste tropiske og subtropiske strøk. 

Næringsinnhold

Avokado er en av de feteste grønnsakene våre, med 196 kcal per 100g. Fettet er enumettet, og dermed godt for hjertet og kolesterolet. I tillegg inneholder avokado både fiber, proteiner, C-vitaminer, kalium og folat. 

Anvendelse/bruksområde

Avokado spises som regel rå. Den er god i salater og på smørbrød og er en selvfølge i guacamole. Den er også god alene med litt salt og pepper eller sitron og rømme. Ha noen sitrondråper på fruktkjøttet for å unngå misfarging.

Oppbevaring

Umoden avokado har lang holdbarhet ved 6-10°C. Den modnes lett i romtemperatur i en plastpose sammen med et eple. 

Tilberedning

Del avokadoen i to på langs, og vri halvdelene fra hverandre. Fjern steinen. Bruk en skje til å ta ut fruktkjøttet, eller riv av skallet og skjær avokadoen i skiver.

Mer informasjon

Les mer om avokado her:

www.frukt.no

www.bama.no

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.