Bondebønner Grønnsaker

Bondebønner

Bondebønner blir også kalt hestebønne, bønnevikke eller fevesbønner. Den store belgen er lysegrønn eller gul-brun og fløyelsaktig innvendig. Den inneholder store, flate, lysegrønne bønner som er meget velsmakende. Det er kun de lysegrønne, nyreformede bønnene som skal spises, og ikke belgen.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Litt om Bondebønner

Næringsinnhold

Bønner er mager kost, men rik på mineraler og vitaminer. De inneholder også protein. For vegetarianere er bønner et viktig proteintilskudd. Bønner kombinert med brød, korn og pasta gir like god proteinkvalitet som kjøtt og fisk.

Fangst

Bønner av alle sorter skal ha sprø, saftige belger (skolmer) som lett kan knekkes. De må være tilstrekkelig utviklet og rene av farge uten brune flekker. Slappe skolmer skal ikke forekomme. Bønner skal være friske, rene og fri for fremmed lukt og smak.

Forberedelser

Belgen åpnes på langs og bønnene plukkes ut.

Tilberedning

 Ha vann i en kjele og tilsett salt. Kok bønnene i 3-5 minutter om du skal bruke dem i salater. Skal du lage stuing bør de koke i 5-8 minutter. Skyll bønnene i kaldt vann for å stanse kokingen.

Mer informasjon

http://www.frukt.no/leksikon/gronnsaker/faktaark1/bondebonner/

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.