Brekkbønner Grønnsaker

Brekkbønner

Brekkbønner er, som alle andre ferske bønner, fantastisk gode og raske å tilberede. Pass bare på tiden så de ikke koker for lenge, da forsvinner både den gode smaken og ikke minst konsistensen!

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Litt om Brekkbønner

Beskrivelse

Brekkbønner er noe mindre enn snittebønner. De har ovale, saftige og tykke belger som inneholder hvite, søte bønner. Som alle andre ferske bønner er de fantastisk gode og raske å tilberede; i wok, i gryter eller ganske enkelt ristet noen minutter i pannen med olivenolje og litt finhakket hvitløk. Husk, når du skal bruke bønner i woken, legger du i bønnene helt til slutt - det blir knakende godt!

Brekkbønner skal være friske og sprø og skal knekke lett når du bøyer dem. De skal være jevne i fargen og uten flekker.

Næringsinnhold

Aspargesbønner er kalorifattige men svært fiberrike. I tillegg er de svært rike på B-vitaminet folat.

Anvendelse/bruksområde

Snittbønner, aspargesbønner, brekkbønner, voksbønner og sukkererter hører alle til i bønnefamilien. Felles for dem alle er at de på få minutter kan gjøres om til lune salater, fulle av smak - litt olje, hvitløk og ferske urter er alt som skal til. Kok brekkbønner et par minutter i lettsaltet vann, avkjøl raskt og vend inn god olivenolje eller godt smør, maldonsalt og litt finhakket hvitløk. Eller grill dem i pannen til de er gylne, med olivenolje og hvitløk og urter etter smak. Dette smaker utrolig godt og kan brukes som tilbehør til nær sagt hva som helst.

Tilberedning

Friske bønner er perfekt i wok, husk bare på tiden. Legg bønnene i helt til slutt, de skal være sprø når du serverer! De fleste som wokker gjør en stor feil - de har alle ingrediensene i woken på én gang, bruker for lav varme og wokker for lenge. Da slippes all fuktigheten ut av grønnsakene, og man kunne like godt ha laget lapskaus. Hemmeligheten bak sprø grønnsaker er å ha kontroll på varmen, det skal være skikkelig varmt!

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.