Champignon Grønnsaker

Champignon

Sjampinjongen er den vanligste soppen, og er tilgjengelig i butikken året rundt. Den hvite sjampinjongen er svært allsidig, den er mild, og kan brukes til alt.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Tips

Soppen skal børstes ren, ikke skylles, før bruk.

Litt om Champignon

Beskrivelse

Sjampinjong (agaricus bisporus) finnes i flere varianter, både hvit og brun. Vanlig hvit sjampinjong er den vanligste typen, med lukket hatt.

Bakgrunn

Sjampinjongen ble først dyrket av franskmennene, og er nå tilgjengelig over hele verden.

Næringsinnhold

Sjampinjong er kalorifattig, men inneholder B-vitaminer og litt mineraler og sporstoffer.

Anvendelse/bruksområde

All sopp må varmebehandles før den spises. Sjampinjong er allsidig, og kan stekes, kokes eller bakes, og er godt i supper, sauser, gryteretter, wok, omeletter og stuinger. 

Fangst

Soppene skal være hele, hvite og saftige, og ikke ha mørke flekker eller trykkskader. 

Oppbevaring

Sjampinjong må lagres mørkt og kjølig, helst i papirpose. Den har kort holdbarhet. 

Tilberedning

Stek sopp i en varm stekepanne med litt olje. La soppen ligge urørt i pannen et par minutter, og tilsett smør. Vend soppen i smøret til den er gyllen, og krydre med salt og pepper. Tilsett evt litt fløte eller rømme rett før servering.

Mer informasjon

Les mer om sjampinjong her:

www.frukt.no

http://www.frukt.no/sok/?searchText=sjampinjong

www.bama.no

http://www.bama.no/eway/no/gronnsaker/sopp/sjampinjong/index.aspx

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.