Kantarell Grønnsaker

Kantarell

Kantarellen er svært smaksrik og den er derfor meget ettertraktet av kokker og soppelskere. Den omtales som skogens gull.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Tips

Soppen skal børstes ren, ikke skylles, før bruk.

Litt om Kantarell

Beskrivelse

Kantarell (cantharellus sp.) er gul på både hatt og stilk. Hatten er glatt på oversiden, og randen er ujevnt bølget. På undersiden av hatten er det ribbeformede tykke skiver som fortsetter nedover stilken. Smaken er god, med en noe pepperaktig ettersmak. Den lukter fruktig, litt som aprikos. 

Bakgrunn

Kantarell vokser vilt i skogområder med mye mose.

Næringsinnhold

Kantarell er en kalorifattig sopp. Soppen er en kilde til B-vitaminet niacin, kalium og sporstoffet kobber, for øvrig er innholdet av vitaminer og mineraler lite.

Mer informasjon

Les mer om kantarell her:

www.frukt.no

http://www.frukt.no/leksikon/gronnsaker/faktaark1/kantarell/

www.bama.no

http://www.bama.no/eway/no/gronnsaker/sopp/kantarell/index.aspx

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.