Kinakål Grønnsaker

Kinakål

Kinakål er mye brukt som salat i Norge, men den er minst like god i varme retter. Prøv den gjerne i wok!

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Tips

Er kinakålen slapp? Skyll den i kaldt vann og legg den i plast i kjøleskapet, så blir den sprø og fin.

Litt om Kinakål

Beskrivelse

Kinakålen (Brassica pekinensis) danner et ovalt hode med blader som er grønne og krusete øverst, med hvite nerver som er brede nederst på hodet. Konsistensen er sprø, spesielt i den nederste delen av bladene. 

Bakgrunn

Kinakål kommer, som navnet tilsier, opprinnelig fra Kina. I Europa har den vært dyrket fra midten av 1900-tallet og den dyrkes også i Norge.

Næringsinnhold

Kinakål er kalorifattig, og inneholder C-, A- og K-vitaminer, samt noe mineraler og folat. 

Anvendelse/bruksområde

Kinakål kuttes og brukes som råkost eller i salat. Den er kanskje vel så god i varme retter og kan kokes, gratineres, smørdampes, stekes eller brukes til stuing. Kinakål kan også brukes i supper og gryter eller wok. I det asiatiske kjøkkenet brukes kinakål i wokretter. 

Oppbevaring

Kinakål bør oppbevares i kjøleskap, gjerne pakket i plast. Da har den som regel god holdbarhet. Ikke legg den sammen med epler, plommer eller tomater, som utskiller etylengass. 

Tilberedning

Stek finsnittet kinakål i pannen med strimler av kylling, litt chili og hvitløk. Smak til med soyasaus.

Mer informasjon

Les mer om kinakål her:

www.frukt.no

http://www.frukt.no/sok/?searchText=kinak%C3%A5l

www.bama.no

http://www.bama.no/eway/no/gronnsaker/kaal/index.aspx

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.