Aspargesbønner med fersken og balsamico

Aspargesbønner med fersken og balsamico
Litt sunnere

Ingredienser

300 g aspargesbønner
2 stk fersken eller nektariner

Balsamicodressing

1 stk sjalottløk
2 ss balsamico eddik
5 ss olivenolje
1 stk liten bunt gressløk
salt
pepper
urter og/eller spirer til pynt

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Deilig salat av grønnsaker og frukter. Nytt tilbehør til fisk, kylling og kjøtt. Passer spesielt godt som tilbehør til stekt og grillet okse- eller svinekjøtt.

  1. Skyll og rens aspargesbønnene (del dem på langs hvis du vil). Kok bønnene knapt møre i fosskokende godt saltet vann i ca. 1 minutt. Ta opp en aspargesbønne og smak på den, de må ikke kokes for mye, men heller ikke for lite. Avkjøl straks i iskaldt vann slik at bønnene bevarer sin sprøhet og flotte grønne farge. La de avkjølte bønnene få renne godt av seg.
    Skyll og rens aspargesbønnene (del dem på langs hvis
du vil). Kok bønnene knapt møre i fosskokende godt
saltet vann i ca. 1 minutt. Ta opp en aspargesbønne
og smak på den, de må ikke kokes for mye, men heller
ikke for lite. Avkjøl straks i iskaldt vann slik at bønnene
bevarer sin sprøhet og flotte grønne farge. La de
avkjølte bønnene få renne godt av seg.
  2. Rens og skjær sjalottløken i tynne skiver. Bland sammen sjalottløk, balsamico, olivenolje og 2 ss hakket gressløk. Smak dressingen til med salt og kvernet pepper.
  3. Del ferskenene i jevne biter eller båter. Bland sammen aspargesbønner og fersken, drypp over dressingen og pynt med grovhakket gressløk.
    Del ferskenene i jevne biter eller båter. Bland sammen
aspargesbønner og fersken, drypp over dressingen og
pynt med grovhakket gressløk.