Bakt Beate

Bakt Beate

Ingredienser

4 stk store Beate poteter
1 håndfull havsalt
4 fedd hvitløk
2 kvaster rosmarin
olje
ønsket fyll

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Beate er store, røde og kokefaste poteter som egner seg ypperlig til baking! Bakte poteter er enkelt og alle kan få sin egen favoritt.

  1. Knus hvitløkfeddene med bredsiden av en kniv. Bland sammen salt, hvitløk og urter i en pass ende ildfast form eller liten langpanne. Prikk potetene med en gaffel og sett dem på saltet.
    Knus hvitløkfeddene med bredsiden av en kniv. Bland sammen salt, hvitløk og urter i en pass ende ildfast form eller liten langpanne. Prikk potetene med en gaffel og sett dem på saltet.
  2. Drypp litt olje over potetene og bak dem ved 200 °C i ca. 1 time, eller til de er helt møre. Løft potetene fra saltet og børst vekk salt som har festet seg.
    Drypp litt olje over potetene og bak dem ved 200 °C i ca. 1 time, eller til de er helt møre. Løft potetene fra saltet og børst vekk salt som har festet seg.
  3. Lag et snitt i toppen av hver potet og klem på midten for å åpne poteten. Forslag til fyll: hjemmelaget kryddersmør med chili, lime og koriander / skagenrøre og guacamole / kokt skinke i strimler, revet ost og mais / sprøstekt bacon, rømme og hakket gressløk
    Lag et snitt i toppen av hver potet og klem på midten for å åpne poteten. 
Forslag til fyll: hjemmelaget kryddersmør med chili, lime og koriander /
skagenrøre og guacamole / kokt skinke i strimler, revet ost og mais / sprøstekt bacon, rømme og hakket gressløk