Bakte asparges med bacon og sesamfrø

Bakte asparges med bacon og sesamfrø

Ingredienser

400 g asparges
4 skiver bacon
2 ss olivenolje
2 ts sesamolje
1 stk hvitløksfedd
2 ts honning
1 ss sesamfrø
salt
pepper

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Disse gylne og saftige aspargesbukettene er nydelig som tilbehør til middagen, og helt supre som søndagsfrokost med et egg på toppen. Saltet fra baconet og sødmen i sesamdressingen gir det lille ekstra. Steketiden vil variere litt avhengig av tykkelsen på aspargesen, men det er bare godt at det blir litt sprøtt i «toppene».

  1. Skjær av de nederste 2 cm av aspargesen og del aspargesen i to på midten (tykke asparges kan i tillegg deles i to på langs).
  2. Skjær av den nederste centimeteren på aspargesen og legg aspargesen sammen i åtte små buketter. Del baconskivene i to og rull en halv baconskive rundt hver aspargesbukett.
  3. Bland sammen olivenolje, sesamolje, finhakket hvitløk, honning og sesamfrø. Krydre dressingen med salt og kvernet pepper.
    Bland sammen olivenolje, sesamolje, finhakket hvitløk, honning og sesamfrø. Krydre dressingen med salt og kvernet pepper.
  4. Legg aspargesbukettene over på en rist eller et stekebrett med bakepapir. Pensle over dressingen og stek aspargesen ved 220 grader i 15–20 minutter.

Tips

Her er det brukt små grønne asparges, men «vanlige» asparges kan også brukes.

Relaterte oppskrifter