Brokkolisalat med bacon, rødløk og granateple

Brokkolisalat med bacon, rødløk og granateple

Ingredienser

1 stk brokkoli
100 g bacon , skåret i biter og sprøstekt
1 stk rødløk , liten, finsnittet
50 g valnøtter , hakkede
0,5 stk granateple , kjernene
Friske urter , som persille, kjørvel, gressløk eller basilikum

Majonesdressing

2 dl lettmajones eller majones
1 ss sukker
1 -2 ss eplecidereddik eller hvitvinseddik

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Nydelig som egen rett eller som tilbehør til for eksempel stekt eller grillet kjøtt og fisk. Bruker du den som tilbehør til grillet kjøtt, kan bacon droppes.

  1. Skjær bacon i biter og sprøstek. Finhakk rødløk, hakk valnøtter. Rens brokkolien og del den i minibuketter.
    Skjær bacon i biter og sprøstek. Finhakk rødløk, hakk valnøtter. Rens brokkolien og del den i minibuketter.
  2. Visp sammen majones, sukker og eddik.
  3. Bland sammen brokkoli, majonesdressing, sprøstekt bacon, granateplekjerner, rødløk, valnøtter og hakkede friske urter.
    Bland sammen brokkoli, majonesdressing, sprøstekt bacon, granateplekjerner, rødløk, valnøtter og hakkede
friske urter.