Bruschetta med asparges og bacon

Bruschetta med asparges og bacon

Ingredienser

450 g grønn asparges ca 16 stk
4 skiver grovbrød
1 stk hvitløksfedd
4 stk egg bløtkokt
8 skiver bacon stekt, skikkelig sprøtt
2 ss parmesanost
1 ss olivenolje
salt
pepper

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Daggammelt brød får et helt nytt liv etter en tur på grillen eller et opphold i brødristeren. Gnir du skiven inn med litt hvitløk og drypper over noen dråper god olivenolje, så har du en bruschetta. Og topper du din bruschetta med knasende sprø og nygrillede asparges, egg, bacon og parmesan – ja, da har du en lykkeblings uten sidestykke!

  1. Skjær av de nederste 2 cm av aspargesen. Tykke asparges kan skrelles fra midten og ned hvis ønskelig.
  2. Pensle aspargesen med litt olivenolje og grill dem knapt møre over høy varme på grillen eller i en grillpanne.
  3. Grill eller rist brødskivene. Gni skivene inn med hvitløk og drypp over noen dråper olivenolje.
    Grill eller rist brødskivene. Gni skivene inn med hvitløk og drypp over noen dråper olivenolje.
  4. Fordel aspargesen på skivene. Topp med et bløtkokt egg og sprøstekt bacon. Dryss over parmesan, salt og kvernet pepper.