Chili sin carne

Chili sin carne
Litt sunnere

Ingredienser

800 gr kidneybønner eller tilsvarende
2 bokser hakkede tomater
1 ss tomatpuré
1 stk rød paprika , strimlet
1 stk gul paprika , strimlet
1 stk løk , strimlet
2 stk hvitløksfedd , finhakket
1 stk rød chili , finhakket
2 ts spisskummen
2 ts paprikapulver
0,5 ts kanel
2 ts oregano , frisk eller tørket
1 ts sukker
2 ts bakekakao eller et par ruter mørk sjokolade
1 potte frisk koriander , liten

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Vegetarchili med sjokolade. En chili uten kjøtt trenger ikke være fattig på smak! I denne varianten er det i tillegg mørk sjokolade, noe som gjerne brukes i Mexico. En dyp, mørk og fyldig vegetarchili som selv en kjøttelsker vil like.

  1. Fres løk, hvitløk, finhakket chili, rød og gul paprika i en gryte på middels varme. Tilsett tomatpuré og la det frese et par minutter.
  2. Tilsett spisskummen, paprikapulver, kanel, oregano, og sukker. Stek et par minutter.
  3. Tilsett bønner, hakkede tomater, kakao og finhakket koriander. Rør alt godt sammen. Smak til med salt og pepper.
  4. La retten surre på lav varme under lokk i 15-20 minutter.
  5. Tilsett masse finhakket koriander like før servering.
  6. Servér med villris, hjemmelaget guacamole, salsa og rømme eller kesam.