Chilimania

Chilimania

Ingredienser

Chilimania glaze

2 stk røde paprika
1 stk løk
2 ss paprikapulver
1 ss chiliflak
0,5 ss cayennepepper
0,5 dl sukker
0,5 dl soyasaus
0,5 dl matolje
0,5 dl ketchup
0,5 dl hermetisk tomat
2 ss eplesidereddik

Vanskelighetsgrad

Middels

Mexikansk mat har tatt Norge med storm de siste årene, og taco kan være skikkelig sunt dersom du bruker friske råvarer og masse grønnsaker. Raskt og enkelt er det, også smaker det nydelig. Chilimania er en spicy saus til tex-mex og taco.

  1. Gni paprikaene i litt olje og grill dem i ovnen på 220 °C i ca. 10–15 min, til skallet er blitt svart. Legg dem så i en pose til avkjøling, pill av skall og ta ut frø.
    Gni paprikaene i litt olje og grill dem i ovnen på 220 °C i ca. 10–15 min, til skallet er blitt svart. Legg dem så i en pose til avkjøling, pill av skall og ta ut frø.
  2. Grovhakk løk og paprika.
    Grovhakk løk og paprika.
  3. Bland alle ingrediensene i en blender og kjør til en finknust masse.
    Bland alle ingrediensene i en blender og kjør til en finknust masse.
  4. Brukes med én gang eller kan lagres på kjøl inntil én måned eller i fryseren i inntil ett år.