Eple- og fennikelsalat waldorf med valmuefrø

Eple- og fennikelsalat waldorf med valmuefrø
Litt sunnere

Ingredienser

Eple- og fennikelsalat "waldorf" med valmuefrø

2 stk syrlige epler
1 stk mellomstor fennikel
1 stilk stangselleri
1 stk appelsin
1 st grapefrukt
2 ss valmuefrø
1 håndfull bønnekarse eller små salatblader
1 dl matfløte
2 ts sitronsaft
1 ts sukker
salt
pepper

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Oppskrift på waldorfsalat med eple og fennikel. En frisk og sommerlig waldorf salat som hører sommeren til.

  1. Bruk helst en mandolin (grønnsakskutter) og skjær eplene, stangselleri og fennikelen i syltynne skiver. Skjær av skallet på appelsinen og grapefrukten. Bruk en skarp kniv og skjær ut hinnefrie fileter. Bland sammen alle ingrediensene.
  2. Visp sammen fløte eller lettrømme, sitronsaft og sukker. Smak dressingen til med salt og kvernet pepper. Server dressingen ved siden av salaten.
  3. TIPS: Rist gjerne valmuefrøene i en varm tørr panne til det dufter nøtteaktig.