Falafel i pitabrød

Falafel i pitabrød
Litt sunnere

Ingredienser

Falafel

2 bokser kikerter
1 ts Spisskummen
0,5 stk rød chili
2 ss potetmel
1 stk egg
olje
pitabrød

Agurksalat

1 stk agurk
2 dl matyoghurt
1 -2 stk hvitløksfedd
0,5 stk lime , saften av
1 ts frisk mynte , hakket

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Falafel er populær hurtigmat i Midtøsten. De små "kjøttbollene" inneholder ikke kjøtt, men er laget av kikerter. Kjempegodt sammen med agurksalat!

  1. Hell av vannet på kikertene, skyll med kaldt vann. Bland kikerter, krydder, egg og potetmel med en stavmikser. Form små, flate boller på størrelse med en valnøtt, og stek i olje til de er gylne på begge sider.
  2. Lag agurksalaten ved å rive agurk, og blande med finhakket hvitløk, yohgurt, limesaft og hakket mynte. Varm pitabrødene forsiktig i ovnen, og server falafel sammen med pitabrød og agurksalat.
  3. For næringsinnhold, se www.lhl.no.

Oppskrift fra