Fransk løksuppe med kalkun

Fransk løksuppe med kalkun

Ingredienser

5 stk store løk
70 g smør
250 g rester av ferdigstekt kalkunbryst
1,5 l kyllingkraft
1 ss persille og timian
salt
pepper
0,5 stk baguette
1 ss hvetemel
smør til steking
250 g revet gruyere eller sovrano ost

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Denne franske løksuppen smaker utmerket med kalkun eller kylling, perfekt om du har resten fra gårsdagens middag. Løksuppen er også veldig godt uten kjøtt.

  1. Kutt kalkunen i grove biter og sett til siden. Rens løken og skjær den i tynne skiver. Smelt smøret og brun løken, tilsett mel og stek videre i 2 min. Tilsett kyllingkraft og urtene og la koke i ca. 30 min.
  2. Del baguetten i skiver og stek med smør til en gyllenbrun farge. Legg baguettskivene på et stekebrett og strø over osten.
    Del baguetten i skiver og
stek med smør til en gyllenbrun
farge. Legg baguettskivene på
et stekebrett og strø over osten.
  3. Gratiner i ovn til osten smelter godt og blir lett gyllenbrun. Legg kalkunkjøtt i suppeskåler, hell over suppen og dekk deretter med brødet.