Fredagstaco i ny drakt

Fredagstaco i ny drakt

Ingredienser

Tacokrydder

1 ts chilipulver
1 ts spisskummin
1 ts hvitløkspulver
0,5 ts oregano
0,5 ts løkpulver
0,3 ts salt
0,3 ts tørket chiliflak
1 ts paprikapulver

Tortilla

350 g hvetemel
1 ts salt
0,8 dl solsikkeolje evt. raps/kokosolje
2,4 dl varmt vann

Guacamole

2 stk avokado
0,5 stk lime
1 ss finhakket koriander
1 stk finhakket hvitløksfedd
3 ss god olivenolje
salt
pepper

Salsa fresca

4 stk store, modne tomater
1 stk rødløk
2 stk vårløk
2 stk hvitløksfedd
en håndfull fersk koriander
1 ts tørket chiliflak
1 ts spisskummen
0,5 ts salt
1 stk lime
2 ss god olivenolje

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Noen liker Gullrekka og andre liker Senkveld. Men alle liker fredagstaco, som har blitt en klassiker. Så hva sier du til å gjøre den både sunnere, bedre og mer hjemmelagd?

  1. Tacokrydder: Bland godt og lagre i lufttett boks.
  2. Tortilla: Bland og kna alt til en jevn deig. Del deigen opp i 8 til 12 emner (avhengig av hvor store tortillas du ønsker), og kjevle ut til runde lefser, stek på takke eller i stekepannen til de har de karakteristiske gylne flekkene på hver side.
  3. Guacamole: Mos avokadoene med en gaffel i en bolle, bland inn resten av ingrediensene. Dekk overflaten av guacamolen med plastfilm hvis du ikke skal servere straks, da oksygen vil gjøre at den blir fort brun.
  4. Salsa fresca: Kutt grønnsakene etter ønske/vane, bland i krydder, urter, limejuice, salt og olivenolje.
    Salsa fresca: Kutt grønnsakene etter ønske/vane,
bland i krydder, urter, limejuice, salt
og olivenolje.
  5. Serveres sammen med ønskelig tilbehør av kjøtt eller fisk. Vel bekomme!