Gratinert aubergineform

Gratinert aubergineform

Ingredienser

Gratinert aubergineform

1 stk løk
2 fedd hvitløk
1 boks hakkede tomater
1 neve frisk basilikum
2 stk egg
125 g revet hvitost
1,5 dl melk
2 stk auberginer
30 g parmesan
olje til steking
salt
pepper

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Velsmakende vegetarisk ovnsrett som passer perfekt som tilbehør til middagen. Denne oppskriften på gratinert aubergineform får alle til.

  1. Velsmakende ovnsrett som alle får til! Retten kan også lages med squash.
    Velsmakende ovnsrett som alle får til! Retten kan også lages med squash.
  2. Finhakk løk og hvitløk, og fres blankt i olje. Tilsett tomater og hakket basilikum, og krydre med salt og pepper.
    Finhakk løk og hvitløk, og fres blankt i olje. Tilsett tomater og hakket basilikum, og krydre med salt og pepper.
  3. Riv parmesan og bland med egg, ost og melk i en bolle. Skjær aubergine i skiver, stek gylne i olje i en stekepanne og legg lagvis med tomatsaus i en smurt ildfast form.
    Riv parmesan og bland med egg, ost og melk i en bolle. Skjær aubergine i skiver, stek gylne i olje i en stekepanne og legg lagvis med tomatsaus i en smurt ildfast form.
  4. Ha over osteblandingen og stek i ovnen på 225 °C i ca. 20 min.
    Ha over osteblandingen og stek i ovnen på 225 °C i ca. 20 min.
  5. Godt og enkelt!
    Godt og enkelt!