Gresk salat

Gresk salat
Litt sunnere

Ingredienser

Gresk salat

200 g fetaost
0,5 stk agurk
400 g tomater
1 stk rødløk
100 g sort oliven
bladpersille
frisk mynte
1 stk paprika rød
1 stk paprika grønn
1 stk paprika gul
oregano
olivenolje

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Oppskrift på klassisk gresk salat. En fargerik gresk salat er åpen for variasjon. Lag den slik du liker den best, men sørg for å bruke gode, sødmefulle og modne tomater.

  1. Vask alle grønnsakene og skrell løken. Del grønnsaker i jevne biter eller skiver.
  2. Del salaten i tynne strimler. Kutt alle grønnsakene i biter. Dander grønnsakene på tallerkener eller i en stor bolle.
  3. Topp med fetaost i grove biter, og dryss over oliven og hakkede urter.
    Topp med fetaost i grove biter, og dryss over oliven og hakkede urter.
  4. Serveres med god olivenolje og litt eddik til å dryppe over.

Tips

Er du klar for en tvist kan du bruke biter av vannmelon i salaten. Urteblandingen oregano, persille og mynte lokker frem greske ferieminner.

Relaterte oppskrifter