Grillet asparges med olivenolje og sitron

Grillet asparges med olivenolje og sitron

Ingredienser

900 g asparges
små grillpinner
2 ss olivenolje
salt
1 stk sitron

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Så enkelt og så godt! Grønne asparges som pensles med litt olje og grilles raskt over høy varme er sommerens beste og enkleste tilbehør. For å unngå problemer med asparges som faller ned mellom grillristen, er trikset å feste flere asparges sammen med et par grillpinner slik at selve snuprosessen går som en lek. Drypp over noen gode dråper olivenolje, dryss over litt flaksalt – og voilà!

  1. Legg grillpinnene i vann. Skjær av de nederste 2 cm av aspargesen. Tykke asparges kan skrelles fra midten og ned hvis ønskelig.
  2. Legg fire og fire aspargeser ved siden av hverandre og stikk en eller to grillpinner gjennom slik at de holder seg samlet.
  3. Pensle aspargesen med litt olivenolje og grill dem knapt møre over høy varme på grillen.
  4. Drypp over litt ekstra olje ved servering og dryss over flaksalt. Serveres med sitronbåter til å presse over.