Grillet aubergine med tomatsalat

Grillet aubergine med tomatsalat
Litt sunnere

Ingredienser

2 stk aubergine
200 g modne tomater
2 ss frisk persille , finhakket
3 ss olivenolje
1,5 ts sherryeddik eller rødvinseddik
1 stk hvitløksfedd
salt
pepper , kvernet
olje , til pensling

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Deilig vegetarrett for to, eller tilbehør til fire.

  1. Del auberginene i to på langs. Lag dype snitt ned i kjøttet uten å skjære igjennom skinnet. Pensle snittflaten med olje og legg de halve auberginene på varm grill (eller bruk en grillpanne) med snittflaten ned på grillristen. Grill auberginen til den er helt mør, det tar ca. 20 minutter, snu dem når det nærmer seg slutten.
  2. Del tomatene i små biter. Bland tomatene sammen med olivenolje, eddik, hvitløk og persille. Krydre lett med en klype salt og litt kvernet pepper.
  3. Server de grillede auberginene med tomatsalat og litt ekstra salt og pepper.