Grønn wok med cashewnøtter

Grønn wok med cashewnøtter
Litt sunnere

Ingredienser

1 stk brokkoli
100 g aspargesbønner
100 g grønnkål , renset
50 g cashewnøtter , grovhakkede
1 stk rød chili , renset for frø og finstrimlet
3 stk hvitløksfedd , i syltynne skiver eller finhakket
20 g ingefær , finstrimlet
0,5 dl vann
0,5 dl østerssaus
olje til steking
gressløk , grovhakket, til pynt

Vanskelighetsgrad

Middels

Vakkert, sunt og godt til både biffkjøtt, kylling, laks eller kamskjell.

  1. Rens og del brokkolien i jevne små buketter. Skrell brokkolistilken og skjær den i tynne skiver
  2. Varm stekepannen/woken. Rist cashewnøttene lett gylne og ta de ut av pannen.
  3. Tilsett litt olje i pannen, vent til det nesten begynner å ryke og legg i brokkolibuketter, stilkskivene, chili, ingefær og hvitløk. Stek brokkolien knapt mør over høy varme under stadig omrøring. Hell alt over på en tallerken så lenge.
  4. Varm pannen på nytt, tilsett litt olje og ha i aspargesbønnene. Stek bønnene under stadig omrøring i ca. 30 sekunder
  5. Tilsett grønnkål og stek videre i noen sekunder. Tilsett vann og ha brokkoliblandingen tilbake i pannen når det meste av vannet har fordampet. Skru ned varmen, rør inn østerssaus og nøtter. Pynt med grovhakket gressløk og server.