Grønnkålsalat med sitrus

Grønnkålsalat med sitrus
Litt sunnere

Ingredienser

300 g grønnkål

Dressing

1 stk rosa grapefrukt
2 stk appelsin
1 ss sitronsaft
2 ss flytende honning
4 ss olivenolje
salt
pepper

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Supersunt og supergodt.

  1. Gni eller «masser» grønnkålen med hendene til den blir myk, blank og mørkegrønn.
    Gni eller «masser» grønnkålen med hendene til den blir myk, blank og mørkegrønn.
  2. Skjær av topp og bunn på appelsinene og grapefrukten. Skjær av skallet, men pass på så du ikke skjærer vekk for mye. Bruk en skarp kniv og skjær ut «filetene» mellom de hvite hinnene. Press all saften fra appelsinrestene over i en bolle. Visp inn sitronsaft, honning og olivenolje. Smak dressingen til med salt og kvernet pepper.
    Skjær av topp og bunn på appelsinene og grapefrukten. Skjær av skallet, men pass på så du ikke skjærer vekk for mye. Bruk en skarp kniv og skjær ut «filetene» mellom de hvite hinnene. Press all saften fra appelsinrestene over i en bolle. Visp inn sitronsaft, honning og olivenolje. Smak dressingen til med salt og kvernet pepper.
  3. Bland sammen grønnkål, sitrusfileter og dressing.
    Bland sammen grønnkål, sitrusfileter og dressing.