Grønnsaksruller med ingefær- og chilidipp

Grønnsaksruller med ingefær- og chilidipp
Litt sunnere

Ingredienser

12 stk runde rispapir
1 stk stor mango
1 stk agurk
6 stk små vårløk
12 stk friske mynteblader
12 stk friske korianderblader
12 stk basilikumblader
0,5 stk crispisalat

Ingefær- og chilidipp

1 stk chili
3 stk hvitløkfedd
25 g revet frisk ingefær
2 stk sitrongress
1 dl grovhakket koriander
120 g brunt sukker
6 ss fiskesaus,Nam Pla
3 stk lime

Vanskelighetsgrad

Middels

Prøv disse enkle grønnsaksrullene med mango, og frisk ingefær- og chilidipp. Denne oppskriften gir ca 12 stk.

  1. Rens og riv salaten i store biter. Del slangeagurken på langs og skrap ut den bløte kjernen. Skjær agurk, vårløk og mango i tynne staver. Bløtlegg rispapiret i ca. 10 sekunder i varmt vann, det kan være lurt å lage en om gangen, i hvert fall i starten.
  2. Legg det myke papiret på en ren fjøl og glatt det ut mest mulig. Legg et salatblad fra midten av papiret og ut til kanten. Legg på noen agurkstaver, mango, vårløk og et blad mynte, basilikum og koriander.
  3. Pakk rispapiret stramt rundt fyllet og brett slik at den ene siden forblir åpen. Dekk til de ferdige rullene med et fuktig kjøkkenhåndkle mens du lager resten.
  4. Ta av de ytterste harde stilkene på sitrongresset. Finhakk den myke kjernen. Hakk chili (fjern frøene for en mildere saus) og hvitløk. Kjør alle ingrediensene sammen til en jevn saus i en hurtigmikser.