Hjemmelaget blomkålsuppe med spekeskinke

Hjemmelaget blomkålsuppe med spekeskinke
Litt sunnere

Ingredienser

3 st blomkål
3 ss smør
3 ss hvetemel
2 dl fløte
0,3 ts malt muskat
salt
pepper
vann
eddik
spekeskinke , bacon
godt brød , som tilbehør

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Deilig hjemmelaget blomkålsuppe med fløte og spekeskinke! Bytt gjerne ut spekeskinken med bacon.

  1. La blomkålen ligge i iskaldt vann med en liten skvett eddik i ti minutter. (Dette er skikkelig gammeldags. Før i tiden gjorde husmødre dette for å få eventuelle mark i kålen til å krype ut. I dag har kålen sjelden mark, men den blir faktisk bedre og sprøere av det.)
  2. Del blomkålen i små buketter. Kok opp vann og salt i en kjele. Ha i blomkålbukettene. Vannet skal bare akkurat dekke. La det koke i fem minutter.
    Del blomkålen i små buketter. Kok opp vann og salt i en kjele. Ha i blomkålbukettene. Vannet skal bare akkurat dekke. La det koke i fem minutter.
  3. Bruk en stor gaffel og mos blomkålbukettene grovt, fremdeles med kokevannet.
  4. Bland sammen romtemperert smør og mel i en kopp eller dyp tallerken. Rør blandingen ut i kokevannet, litt om gangen, til suppen tykner. La det koke videre et par-tre minutter. Spe med fløte til konsistensen blir fin.
  5. Smak til med salt, pepper og muskat.
  6. Serveres med et godt brød og gjerne litt finklippet spekeskinke som topping.