Hjemmelaget majones

Hjemmelaget majones

Ingredienser

Hjemmelaget majones

4 stk eggeplommer
1 ss hvitvinseddik
5 dl nøytral matolje
2 ss Worcestershiresaus
150 gr salat
1 ts dijonsennep
salt, etter smak
pepper, etter smak

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Hjemmelaget majones er ikke vanskelig. Denne oppskriften på majones tar mindre enn 15 minutter og inneholder gode tipser som gjør det enkelt for deg!

  1. Først bør du sørge for at alle ingrediensene dine er romtempererte, så kan du starte med å piske sammen eggeplommer og eddik.
  2. Deretter heller du forsiktig i oljen i en tynn stråle mens du fortsetter å piske. Her bør du være nøye for å unngå at massen deler seg fra hverandre.
  3. Blir basen for tykk kan du blande i noen få dråper vann, og hvis den blir for tynn kan du piske inn mer olje. Smak til med salt, pepper, worchestshiresaus og dijonsennep.

Tips

Tilsett finhakket hvitløk etter smak, og vips så har du aioli!

Relaterte oppskrifter