Hjertesalat med bakt hvitløksdressing

Hjertesalat med bakt hvitløksdressing
Litt sunnere

Ingredienser

3 stk hjertesalat , 2-4 stk

Hvitløksdressing

7 stk hvitløksfedd
2 dl crème fraîche
olivenolje
friske urter
salt
kvernet pepper
chilipulver eller tørkede chiliflak

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Denne enkle salaten passer til alle type retter og kan være et godt utgangspunkt for en «Cæsarsalat».

  1. Legg hvitløkfeddene på et stykke aluminiumsfolie og drypp over litt olje. Pakk folien rundt hvitløken og bak feddene ved 200 grader i ca. 20 minutter, til hvitløken blir helt myk. Press den bløte hvitløken ut av skallet og over i en liten bolle (spar gjerne noen fedd til pynt). Knus den med en gaffel og rør inn crème fraîche. Smak dressingen til med salt og pepper.
  2. Rens og del salaten i kløfter. Legg salaten over på et fat og drypp over dressingen. Pynt med friske urter og et lett chilidryss.