Jordskokksuppe

Jordskokksuppe

Ingredienser

5 dl hønsebuljong (utblandet) eller grønnsaksbuljong
5 dl melk
2 ss olje til steking
1 ss valnøttolje
400 g jordskokk (ca 6 stk)
1 dl frisk kruspersille , hakket
100 g bacon i strimler
pepper
salt

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Jordskokksuppe er en pikant suppe med nøtteaktig smak som de fleste vil like. Rask å lage - sunn å spise.

  1. Kok opp buljong og melk. Skrell jordskokkene og skjær 2 av dem i skiver og resten i biter. Ha bitene i melkekraften og kok til det er mørt. Mos jordskokkbitene med en stavmikser.
  2. Stek jordskokkskivene i olje og fres baconstrimlene.
  3. Ha suppen over i tallerkener og tilsett sprøstekte jordskokkskiver, bacon og finhakket kruspersille. Noen dråper valnøttolje dryppes over til slutt.

Oppskrift fra