Krydrede stekte kikerter

Krydrede stekte kikerter
Litt sunnere

Ingredienser

2 bokser kikerter hermetiske eller utvannet og kokt
2 ss olivenolje
2 fedd hvitløk knust
1 ss sitronskall revet
1 ts timian tørket
2 ts spisskummin malt
0,5 ss paprikapulver
1 ts kajennepepper
0,5 ts malt pepper
1 ts salt

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Stekte eller ristede kikerter er en velkjent snack på gata hele veien fra Europa, gjennom Nord-Afrika og Midtøsten til India. De serveres søte eller salte og hotte, og krydret med all verdens ulike krydder. Her er det fritt fram for å eksperimentere seg fram til sin egen favoritt!

  1. Forvarm ovnen til 175 °C.
  2. Ha kikertene i et dørslag og skyll dem godt. La dem renne godt av seg. Tørk dem med tørkepapir for å få vekk så mye fuktighet som mulig. Ha dem over i en bolle.
  3. Bland inn olivenolje, hvitløk, sitronskall, krydder og salt. Bland godt.
  4. Hell ertene ut på et bakepapirkledd stekebrett. Sett brettet midt i ovnen og stek i ca. 45 minutter, eller til kikertene er sprø og gyllenbrune. Bruk en stekespade og snu dem litt innimellom.
  5. Server med én gang.

Oppskrift fra