Løk- og timianpoteter

Løk- og timianpoteter

Ingredienser

Løk- og timianpoteter

500 gr kokefaste poteter
3 stk gul løk
1 kvast frisk timian
0,5 dl nøytral olje
100 gr smør
salt, etter smak
kvernet pepper, etter smak
1-2 dl kyllingkraft

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Denne oppskriften med ovnsbakte poteter med løk og timian er perfekt som tilbehør til biff!

  1. Sett ovnen på 200 grader. Skrell og skjær poteter og løk i ½ cm tykke skiver.
    Sett ovnen på 200 grader. Skrell og skjær poteter og løk i ½ cm tykke skiver.
  2. Bruk en stor stekepanne som varmes godt, tilsett olje og stek løk og poteter på sterk varme til alt begynner å få farge. Tilsett smøret og stek videre til poteter og løk blir gyllenbrune. Det kan med fordel gjøres i to omganger for å sikre god farge, det er nettopp dette som gir den gode smaken til slutt.
    Bruk en stor stekepanne som varmes godt, tilsett olje og stek løk og poteter på sterk varme til alt begynner å få farge. Tilsett smøret og stek videre til poteter og løk blir gyllenbrune. Det kan med fordel gjøres i to omganger for å sikre god farge, det er nettopp dette som gir den gode smaken til slutt.
  3. Krydre med timian, salt og pepper. Ha alt over i en ildfast form og press det godt sammen. Hell over kraft eller vann. Sett formen midt i forvarmet ovn på 200 grader og stek videre i 30 minutter.
    Krydre med timian, salt og pepper. Ha alt over i en ildfast form og press det godt sammen. Hell over kraft eller vann. Sett formen midt i forvarmet ovn på 200 grader og stek videre i 30 minutter.